Η επιστημονική μας ομάδα

Team is here
Team is here
Team is here
Team is here

Ελένη Ντούμου, PhD
Lab Manager

H Ελένη είναι Μοριακή Βιολόγος-Γενετίστρια από το ΔΠΘ με MSc στις Εφαρμογές της Μοριακής Βιολογίας-Γενετικής και στους Διαγνωστικούς Δείκτες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με εξειδίκευση στη Φαρμακογενετική και στην Επιγενετική ρύθμιση. Έχει δεκαπενταετή εργαστηριακή εμπειρία σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία, υπήρξε Ερευνητική Επισκέπτρια στο University College London και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και είναι μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Εταιρειών Νευροεπιστήμης. Στην iDNA, πραγματοποιεί τις εργαστηριακές και γενετικές αναλύσεις, συμμετέχει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και είναι υπεύθυνη διαχείρισης ποιότητας.

Έφη Σαλάτα, MSc
Medical Science Liaison

Η Έφη είναι Βιολόγος του Πανεπιστημίου Κρήτης με MSc στην Αναπαραγωγική και Αναπτυξιακή Ιατρική από το University of Sheffield. Έχει εργαστεί σε κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης της Μεγάλης Βρετανίας και ήταν Επιστημονική Συνεργάτης στην πρωτοβάθμια υγεία, όπου σχεδίασε κι ανέπτυξε υπηρεσίες γενετικών αναλύσεων και συμβουλευτικής. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας. Στην iDNA, συμβάλλει στις δραστηριότητές της επιστημονικής ομάδας, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ της εταιρείας και των επαγγελματιών υγείας, παρέχοντας επιστημονικές πληροφορίες και εκπαιδεύοντας συνεργάτες σχετικά με τις γενετικές υπηρεσίες.

Θάνος Φώτης, MSc
Data Scientist

Ο Θάνος κατέχει πτυχίο Φυσικής από το ΕΚΠΑ, MSc στην Ιατρική Φυσική από το University of Aberdeen και MSc στη Βιοπληροφορική από το University of Liverpool. Είναι εγγεγραμμένος Κλινικός Επιστήμονας του NHS από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Nottingham, με εξειδίκευση στη χρήση δεδομένων πραγματικού κόσμου, μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης στον κλάδο της υγείας. Στην iDNA αναπτύσσει, διατηρεί και διασφαλίζει την ποιότητα λογισμικών βιοπληροφορικής με εφαρμογές στην πρόληψη, στη φαρμακογενετική, στη διατροφογενετική και στην αθληγενετική.

Αλέξης Σαγώνας, MSc
Data Scientist

Ο Αλέξης είναι Βιολόγος του ΑΠΘ με MSc στη Βιοπληροφορική από το ΕΚΠΑ και εξειδίκευση σε αλγόριθμους και υπολογιστικές μεθόδους για τη μοντελοποίηση και απεικόνιση μεγάλων βιολογικών δεδομένων υγείας. Στην iDNA, αναπτύσσει και διατηρεί αλγόριθμους για την ανάλυση γενετικών δεδομένων που εστιάζουν στον εντοπισμό γενετικών παραλλαγών που σχετίζονται με την απόκριση στα φάρμακα και την προδιάθεση σε ασθένειες, με στόχο την εξατομικευμένη ιατρική προσέγγιση.

Άντζυ Καπέλλου, RD, MSc, PhD
Nutrition & Genetics Specialist

Η Άντζυ είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με δεκαετή κλινική εμπειρία, έχοντας διατελέσει υπεύθυνη Διαιτολογικού Τμήματος σε δυο από τα μεγαλύτερα Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης στην Ελλάδα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διατροφής του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου του Greenwich του Λονδίνου και του τμήματος Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Queen Margaret του Εδιμβούργου. Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στη Διατροφογονιδιωματική στο Πανεπιστήμιο St Mary’s Twickenham, στο οποίο ολοκλήρωσε τη διδακτορικής της έρευνα στις συσχετίσεις μεταξύ γονιδίων, καφεΐνης και νοητικών επιδόσεων.