Η επιστημονικοί μας σύμβουλοι

Team is here
Team is here
Team is here
Team is here

Νικόλαος Δρακούλης
MD, PhD, Prof. Professor of Clinical Pharmacology at University of Athens, School of Health Sciences, Faculty of Pharmacy

Ο Νικόλαος Δρακούλης, γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο Tubingen και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Freie Universirät του Βερολίνου. Έλαβε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και ειδικεύτηκε στην Κλινική και Μοριακή Γενετική, στην Ανθρώπινη Φαρμακοεπιδημιολογία, στην Κλινική Φαρμακολογία και στην Κλινική Χημεία. Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Κλινικής Φαρμακολογίας και Ανθρώπινης Γενετικής, των Πανεπιστημίων Freie Universirät και Charite University, του Βερολίνου. Από το 2001 είναι Καθηγητής Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας, της Σχολής Επιστημών Υγείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδάσκει Φαρμακολογία, Κλινική Φαρμακολογία και Φαρμακογενετική. Είναι μέλος πολυάριθμων επιστημονικών επιτροπών, συμβουλίων και συλλόγων και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Διάγνωσης και Θεραπείας (EEPHARM). Είναι επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας Κλινικής Φαρμακολογίας και Φαρμακογενετικής, του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Νικόλαος Σπανάκης
PhD, Associate Professor of Microbiology University of Athens and Managing Director at A-LAB of HHG Group

Ο Νικόλαος Σπανάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Αθηνών, ενώ εκπόνησε τη διπλωματική του εργασία στο Εργαστήριο Μοριακής Ογκολογίας και Βιοτεχνολογίας, του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Κατόπιν, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική, και εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή, στο Εργαστήριο Ιστολογίας-Εμβρυολογίας, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Από το 2005 μέχρι σήμερα διατελεί ως Διευθυντής της Μονάδας Ιολογίας, στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, όπου παράλληλα διδάσκει και ως Αναπληρωτής Καθηγητής. Από το 2009 διεύθυνε επιτυχώς το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, του Νοσοκομείου Metropolitan, ενώ πρόσφατα ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση του AlphaLab Α.Ε., μέλος του Ομίλου Υγεία, ως Επικεφαλής του Τμήματος Μοριακής Μικροβιολογίας. Διετέλεσε, Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας και μετέπειτα Διευθυντής των Εργαστηρίων Μοριακής Βιολογίας και Μικροβιολογίας Medical Analysis LTD, στην Αθήνα, ενώ εργάστηκε και στο Τμήμα Νεφρού του Νοσοκομείου Υγεία, και ως ερευνητής στη Μονάδα Ιολογίας, του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, όπως και στο ερευνητικό εργαστήριο του Τμήματος Ενδοκρινολογίας της 1ης Παθολογικής Κλινικής, της Ιατρικής Σχολής, του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Το ερευνητικό του ενδιαφέρον έγκειται στην Ιολογία και την Μοριακή Μικροβιολογία, ενώ
έχει στο ενεργητικό του 60 διεθνείς ερευνητικές εργασίες, και έναν σημαντικό αριθμό διαλέξεων και παρουσιάσεων, σε εθνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει επίσης ολοκληρώσει και μεταφράσεις ιατρικών εκδόσεων, με θέμα την Μικροβιολογία.